dijous, 28 d’abril del 2011

PRACTIQUES DE RESCAT A LA PARET BUCÒLICA. VIA K FA REM.

Jornada de pràctiques al GRAE. La paret Bucòlica ens espera per penjar-nos des de la via K fa rem ,oberta no fa gaire pel Franc, en Marcel i en Ramon, els  maneiron´s climb.
El més complicat de tot es trovar algú que voluntariament s´ofereixi per fer de ferit.Som sis graes que farem la pràctica i fer de ferit no és el que agradi més. Finalment decidim fer-ho a sorts i que els paperets marquin el destí. I l´Oriol, és l´afortunat que encamillarem i baixarem de la segona reunió fins a terra.

 El primer que cal fer és fer l´instal.lació de baixada aprofitant els parabolts de la via. Despres, arribar fins el ferit, es fa una valoració de l´estat i s´encamilla a la nest de peltz.

En Ricard baixa la camilla per la instal.lació per arribar fins el ferit.

Els dos-cents metres de la via donen ambient a la maniobra.



En Guillamó es possa a la vertical de la paret.


Tots preparats per començar les maniobres.

El Ricard i el Xavi comencen a encamillar al suposat ferit.Aquesta és la maniobra més complicada i delicada. Un cop empaquetat el ferit només és questió de tenir totes les reunions preparades per rebre la camilla.






L´Alfons ,el Franc i Pinyol preparant les reunions.

Un cop acabada la maniobra i amb el ferit a terra , s´ha de desmuntar tota l´instalació de la via.Toca pujar amb els punys i el crol.


El Pinyol desfent la reunió i desmuntant la via.





El Franc, capo del GRAE de la Seu d´Urgell i un servidor.
i aixó és tot amics.. fins aviat.

dimarts, 26 d’abril del 2011

ESPERO DELS MANAIRONS.PARET DEL GRAU. COLL DE NARGÓ.

  Setmana Santa humida i plujosa però que ens ha deixat fer una escapadeta a la paret del Grau de Coll de Nargó.En Jaume i jo ens acostem en aquestaa paret de no gaire  alçada però perfecte per fer " encadenes " de varies vies,deixant a gust aquells que no tinguin prou en fer una sóla via.Podeu veure les ressenyes de tota la paret del Grau en el blogg del XAVI GRANE .

Primer llarg de la via , de 6a+.

Primera reunió de la via. Tot just sortint d´aquesta R, hi ha el pas de 6b de la segona tirada.


Tercer llarg de 5c .La via és molt ràpida de fer.Nosaltres vam trigar dues hores sense anar amb presses.La baixada és pel rappel de la via Me´n vaig a Mallorca. Amb cordes dobles de 60 metres s´arriba amb un sol rappel fins a terra.

Tercera tirada,mantinguda en un grau prou factible i molt ben assegurada.


El Jaume i un servidor.
 
FINS AVIAT¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

dilluns, 4 d’abril del 2011

CANAL DE MIDI EN BICICLETA DE CARRETERA. TOTAL 222 km.22/25 Març.

Despres de veure les previsions de temps de la setmana (setmana del 21 al 25) i comprovar que les pluges venien generals i generoses per tota la península ens decidim anar a veure els nostres veïns del nord.Sortim per la Vall d´Aran i fem la primera nit a LLes.Quan vas amb criatures el temps i les parades les marquen ells amb la seva paciència i les seves necessitats de sortir de la furgo i fer una mica el cabra pels gronxadors de tot arreu. Doncs aixó , en Bernat ens va aguantar fins passat Viella.De totes maneres no teniem gens de pressa..
La primera etapa ciclista fou de Tolosa fins Caltelmaudary, de 55 km aprox.
França estima les coses velles i les cuida; a la foto un cotxe dels Sapeurs - Pompiers.


En Bernat en un moment tranquil dins la furgo.


En Bernat i la seva moto fent els primers kms matinals.



Papa un patito¡¡¡¡¡¡¡










La Marta preparant el café que dona energia pels matins.

La segona etapa la faig amb 74 kms i vaig de Caltelmaudary fins Corberes.



Parada Carcasona.






Ciutat medieval de Carcasona.

En Bernat fent de les seves..

Esglèsia a la ciutat murallada,Carcasona.






La tercera etapa i última la fem de Corbieres fins Port Nouvella, ja a la Mediterrànea.El canal de midi no està asfaltat en la seva major part.Per fer-lo, és aconsellable utilitzar una bicicleta híbrida,amb pneumàtics tipus slics de carretera.

                    Port Vendres.Els pobles francesos estan molt més ben cuidats i més bonics que els catalans ,tristement, aixins és; encara ens queda molt camí per fer ..