dijous, 10 de novembre del 2011

VIA QUERALT-ONA A LA PEDRA D´ESPARRAGUERA., 120m V+/6a,MONTSERRAT.

Ressenya de la via Queralt Ona feta per en LLembresko.
JA FEIA DIES QUE TENIA GANES D´ANAR A FER LA VIA OBERTA PEL CUNYAO JAUME I L´ALBERT ,EN LLEMBRESKO

Per Tot Sants la gent de Calella i Pineda pujen a Montserrat en romeria per passar-hi uns dies de descans i reflexió.Nosaltres també hi pujem per  descansar POC I REFLEXIONAR MENYS  i poder escalar una miqueta amb el meu Cunyao.I ES QUE QUALSEVOL EXCUSA ÉS BONA PER PUJAR A MONTSERRAT ¡¡El primer dia aprofitem per anar a fer aquesta via que feia temps tenia pendent.En Ricard ,en LLembresko i en Marçal també pujen per escalar i escullen la via propera Gaston va bufat al Dru.
Les fotos que veureu a sota no són de la via nostra sino de la del costat,la via Gaston va bufat.
L´Albert en el primer llarg de la Gaston va bufat del Dru.
La via Queralt Ona es caracteritza per anar a buscar unes plaques discontinues i de passos fins amb cantells de pressa petita on caldrà possarse bé per anar a buscar les expansions distants entre sí.
LA VIA QUERALT -ONA, ESTA MOLT APROP DEL MONESTIR I AMB UNA APROXIMACIÓ MOLT CURTA.Es una via de tres llargs, el primer  és on es concentra el pas més difícil de la via que es pot superar fàcilment amb un A0,el segon llarg està encara una mica brut a falta de que hi passin més cordades per acabar de netejarlo una mica més.Te una entrada a la segona reunió una mica matojera i delicada.La tercera tirada és la perlita de la via.Una placa molt xula i mantinguda.
El cunyao a la primera reunió de la via Queralt-ona.
A sota ,serie de fotos de la via en Gaston va bufat.En Ricard puja de primer obrint el llarg ,nosaltres teniem una vista privilegiada de la cordada veïna.



En Ricard de Mataró.


En Marçal i l´Albert esperen a la reunió el seu torn per pujar .






Ultim llarg de la via on l´Albert ajuda al Marçal a fer els primers passos de sortida.



La Queralt Ona transcorre just pel mig del collet que es veu a la foto.Comença per un bombo dificil a l´esquerra dels arbres ,per anar a buscar la placa més evident que acava a la canal on es veuen les alcines grans.
Despres de fer les vies ens reunim les dues cordades i comenten la jugada .La Queralt Ona ja es al sac i ben lligat¡¡¡¡¡ Felicitats als obridors¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡CUNYAOOOOOOOOO......................