divendres, 13 de maig del 2011

VIA LA BANDA DEL TAKO. ROCA NARIEDA. 175m ,6a obligat. semiequipada.


 Així és com me vist durant tota la via: arrossegant-me com un cuc.La Banda del Taco(soposo que són els qui la van obrir: Marmolejo i companyia) deurien estar molt forts en el seu temps¡ La via que ens toca fer avui la considero una via molt exigent,que caldrà protegir-la en uns quants trams, aprofitar els claus rovellats que hi ha i tenir molta agilitat per moure´s per diedres tècnics i verticals.
No tinc fotos de les dues primeres tirades,són les més assequibles i per tant les que em toca fer a mi (sóc el més patata dels tres). .El primer llarg,segons una ressenya del blog de l´Edu ,marca de v+.Amb passos tècnics i poc protegits et fas una idea de com aniran les coses més amunt,en els trams de 6a ..la cosa promet.


En Cesar, a la tercera tirada.El començament és tècnic per una tram de placa per anar a buscar una fissura dreta i poc protegida.


En Pinyoleitor començant la tercera tirada.

En Piñol i el Cesar.

4arta tirada ,de pocs metres i no gaire dificil.



Vista en direcció a Coll de Nargó.LLàstima del  soroll excesiu de la cantera que hi ha a l´altre costat de la carretera.

En Cesar sortint de la R4.Ha de superar un panxa amb un passet de A0.


Part de la R4.

LLarg 6 i el més complicat.



El Piñol arribant al tram de 6c.Aquest llarg està assegurat amb spits  i claus .Es l´unic que encara pots arribar a fer A0 si no t´ho veus per apurar-lo en lliure.



Organyà i la muntanya de Santa Fe.

I la muntanya de Santa Fe vista amb el zoom de la meva màquina.Els núvols ja ens fan anar més depressa del compte.




I l´ùltim llarg que com diu el llibre de les 100 millors escalades de Catalunya  del Pep Soldevila : "de fissura montrebeiana".

Fissura exigent i assegurada amb quatre spits, ens possarà a caldo si no l´entrem d´una manera suau i dolça.


Rappels de baixada, vàrem baixar per l´esquerra per anar a buscar el rappels de la via del Nifo.

i els tres magnífics ,una mica mullats, però contents per l´activitat feta, ara toca  recollir material i anar a buscar una coca al Thaussa de Coll de Nargó¡¡
Ens veiemmm.ressenya de la via: clikeu aquí (blog de l´edu)