dijous, 24 de febrer del 2011

FOU DE BOR. SIMULACRE DE RESCAT. 24-2-2011

Feia temps que no ens possavem per sota terra.Ens reunim amb companys de Cerdanyola i d´Olot.En total uns dotze GRAES.La FOU de Bor es troba al poble de Bor , al costat del poble de Bellver de Cerdanya.Haurem d´atravessar el poblet de Bor i despres de la plaça girar per la pista de l´esquerra.La seguirem fins trovar-nos un tancat metal.lic a ma dreta on comença el corriol d´accés a la cova.Deixem el cotxe una mica més amunt en una petita entrada del camí.
El Capis ens ha preparat unes bones pràctiques.Consisteixen en fer un simulacre d´evacuació d´un ferit que es troba dins la Fou de Bor (passades les primeres gateres, a la sala del gos).
                                          Preparatius del simulacre i de material.
 El diumenge dia 8 d'agost els espeleòlegs Josep Subils i Ferran Godoy moren quan intentaven superar, amb escafandres autònomes, el sifó inundat de la galeria Badalona de la tuta Freda. La tasca de recuperació del cossos dels espeleobussejadors s'allargà fins el diumenge següent.   extret de la següent pàgina:                                                                        http://espeleobloc.blogspot.com/2009/06/tutes-de-la-fou-de-bor-exploracions.html


En Miquel Pla, infermer i bomber del Parc d la Seu s´encarrega d´atendre en Ricard que fa de ferit.


Sergi Furió company de la Seu.

El Zapa i el Sergi ja de tornada i recollint el material.

El Francecs esperant el seu torn per passar per la gatera.




Pas estret on inevitablement es va haber de desencamillar el ferit i passar-lo sense la camilla a l´altre costat de la ratonera.





Dues llums dins la foscor.












Petit brifing d´arribada del ferit a la sortida de la cova.El ricard va suportar estoïcament dins la camilla tots els passos estrets de la cova.

EL Capis,comanament del simulacre va quedar prou satisfet del resultat d´aquest.




a la sortida de la cova es fa la llum.
























































































                  


ens veiem aviat¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

1 comentari:

llembresku ha dit...

Ei Gerard!!!!!!!!! Així que fent de talps eh!!!!!!! Collons, com per anar-hi el mateix dia... Segur que els hi fotaríeu un susto de mort!!!!! Per cert, aquesta és l'únic avenc on m'he posat, un dia que ens hi va posar en Dani. Recordo passar-hi molts nervis, i el sifó que hi ha, tot molt guapo. I el llac impressionant. Però definitivament, vaig veure que no és lo meu. Apa, salut i al loro amb els forats... jejejeje!!!!!