dilluns, 9 de gener del 2012

VIA BUENAS VIBRACIONES A LA ROCA DELS ARCS.


 ROCA DELS ARCS ens espera de nou.El temps diu que serà un cap de setmana tranquil , l´anticiclò del gener ja fa dies que està instal.lat en el nostre petit país.En  LLuís , l´Albert i en Ricard em comenten que no les tenien totes quan pujaven del Maresme.La boira i el fred de la plana de LLeida no animava a escalar gaire. Ens trovem al Bar Cirera de Vilanova. He baixat de la Seu i arribo una mica abans que els meus companys.L´Albert ja porta ens deures fets. En un plis plas diu el que toca per avui.Es possaran a la Tàrrega junt amb en LLuis, i en Ricard i jo ens possarem a la Buenas Vibraciones .

La B.V. és una via semiequipada (només tres espits i tres o quatre claus en tota la via) .Les reunions estan muntades .Cal portar una bona Ressenya per saber per on hem de passar.La NAVEGACIÓ és fonamental per no perdre´s i anar per el lloc correcte.Nosaltres portavem de tomtom l´Albert. la Tàrrega va al costat esquerra en un principi i despres es creua en el segon llarg per anar paral.lela a la dreta de la B.V. Per aixó el feiem servir constantment de navegador per indicar-nos per on anava la via.




Primer llarg de la Buenas Vibraciones. Primer tram marronos i ràpidament canvia la roca a calcari típic de Vilanova ,per possar-se més vertical i inclús una mica extraplomat amb passos atlètics amb molt bon canto.Un espit protegeix aquesta secció desplomada en els seus primers metres però caldrà possar un camelot del 1 per protegir-nos pocs metres més amunt.
En Ricard al tram desplomat del primer llarg.
Arribant a la primera R per sobre d´un arbre sec.
Començo el segon llarg. Un pas atlètic s´em resisteix i tinc que tirar del tascó empotrat  que ja forma part de la via . El pas no és molt difícil però és bastant bloquero. Un cop superat ,li segueix una secció d´uns 5 metres molt verticals i sense cap altre protecció que els nostres camalots.
Despres de passar el pas de blogg,en el tram vertical.Un cop superat  aquest tram,caldrà anar a buscar uns pitons bastant més amunt en tendència a l´esquerra.Arribarem a un primer diedre bastant marcat on trubarem una reunió de dos caps de burils.La podrem superar per continuar amb el diedre pelat fins a la reunió còmode que es troba a la dreta a sobre una repisa.




En Ricard a la segona reunió.
En Ricard en el tercer llarg. Cal anar a buscar la savina de l´esquerra i tirar-li amunt recte .


Un servidor a la segona reunió tambe.
Quarta tirada que com es veu a la foto comença per anar a buscar aquest diedre fàcil i desprotegit. Nosaltres empalmen la quarta i la cinquena tirada. La cinquena és la cirereta de la via . Una placa desprotegia amb només un espit al final de d´aquesta , amb un pas tibaner  just on es troba l´espit (un cop ja hem xapat).




El meu company de cordada .Lo millor de la via ¡¡¡¡


Foto cimera amb el Ricard. La foto amb el LLembresko i en LLuïs  que també ens vam fer plegats en aquest mateix lloc m´ha desaparescut misteriosament de l´ordinador...


L´Albert  despres de finalitzar la Tàrrega.


El modelito ,foto cimera.En LLuís no surt a cap foto però dono fe que estava entre nosaltres...
OK rectifico el tema de la foto i d´en LLuis.Finalment he trobat aquesta que m´ha passat lo Albert.
 Aixó és tot, com sempre una agradable jornada d´escalada , amb una temperatura fins i tot un mica exagerada (ens sobrava tota la roba d´abric que portavem..) i unes vies que ens han deixat  un gran sabor de boca¡¡¡¡¡ ENS VEIEM AVIAT¡¡

2 comentaris:

llembresku ha dit...

Molt bona via per iniciar l'any, aixó si, la companyia força millorable.... apa, salut i allioli!!!!

lluis ha dit...

Es el tercer comentari que et faig avui... Però no en surt cap,algú m ' esta fent bulling a la xarxa !!! Tanquils que el meu bloc tambe entendrà de retallades!!!apa salut!!!