dimarts, 27 de març del 2012

VIA PUYAL - BENAVENT A LA BITLLA i LA VIA D´EN JORDI A LA BOLA DE LA PARTIO. AGULLES. MONTSERRAT.

En  un dels llibres de ressenyes que correr per casa ,classifica les escoles d´escalada segons la volada que es  pugui fer en cas de caiguda..L´escala va des de l´helicopter,per escoles ben assegurades, avioneta,per escoles on en cas de caiguda voles una miqueta, el Boing 747 on les volades són considerables, i el cohet..ja s´enten no?.Montserrat té una classificació de Boing 747. Doncs doncs be, la Puyal-Benavente fa honor a aquesta classificació ¡¡ 
 La via es situa a la dreta  de la BLUESNAKE, que varen fer la Glòria i l´Albert.La nostra via té un primer llarg  on només  hi han quatre parabolts en trenta-cinc metres .El Ricard comença el llarg.La distància entre el primer bolt i el segon és una auténtica flipada.Per anar a xapar el segon seguro ho has de tenir molt clar, no s´ hi val a badar..

Pujo de segon el primer llarg.No paro de pensar en lo lluny que estan les assegurances..aqui hay tomate¡¡

El segon llarg és curt i desplomat.es pot tirar de les cintes per superar-lo i si no diria que surt un llarg de 6c.


En Ricard superant el segon llarg.
En Ricard m´assegura en el segon llarg.
En Ricard superant el segon llarg.


L´Albert assegura a la Glòria que està fent el segon llarg.
La cordada Glòria - Albert.

Pas clau del tercer llarg de 6c.El Ricard s´el va treure molt bé.
 Despres de rappelar La Bitlla fins el peu de via de la Bola de la Partió decidim pujar-la per la via oberta pel Ricard i el Roberta ja fa uns anys : la Via d´en Jordi.Només té un llarg i empalma amb la Siddharta.
En LLambresko s´enfil.la per la via d´en Jordi.La graduació és de v+.Les assegurances allunyen una mica bastant ..però res que no desentoni amb lo que hi ha pels voltants.


La Gloria pujant per la Via d´en Jordi




Ara em toca a mi¡¡.La veritat és que despres de veure l´Albert com es feia la via i els comentaris que deia respecte els seguros no tinc moltes ganes de possar-m´hi.Pero que carai los cobardes al rio¡¡

La via d´en Jordi és totalment recomanable.No és molt dificil i es deixa fer.Només cal anar en compte per xapar el segon seguro.
La Glòria fent amb molta elegància els passos d´artifo de Siddharta.


El llarg d´artifo que et porta al cim de la Bola de la Partió.L´ artificial se li entravessa una mica a l´Albert i necessita d´un pas d´ombros per super-se.

Fotos de l´Albert Roig i d´en Ricard Valor.  

i aixó és tot, una combinació de dues vies magnífiques que per superar-les cal una petita dosis de valentia .Avui em conegut a la Glòria i ens ha fet el pes.Una gran escaladora i encara sembla més bona persona.Espero que tornem a compartir escalades ¡¡. El Ricard ens ha tornat a deixar clar que té el pot de la por buit i que quan cal li fot molt de morro.. 

En Ricard, Gerard, Albert i Glòria

Ens veiem ¡¡

2 comentaris:

Glòria ha dit...

Gràcies pels "piropos"!
Tornarem a coincidir segur!
Gerard, com van respondre les cames diumenge?
Salut

gerard estrague ha dit...

molt bé Glòria¡¡ ,vaig sobreviure jeje.Al final i despres de patir una estona vaig acabar amb un temps de 3:03:27..
ens tornem a veure per les muntanyes.. adeuuu