dimarts, 8 de febrer del 2011

VIA SHANGRI-LÁ .SERRA DE BUSA, La PRESÓ. 80 metres 6a o V+ A0

Bones ¡¡ Som sis de practiques i toca fer la sargantana pel Solsones.L´idea original era passar-nos per Canalda però fent una pensada col.lectiva ens declinem majoritàriament per atansar-nos a la serra de Busa .Aquest cop i a diferèccia d´altres vegades, i anem pel tunnel i a Berga agafem el trencant direccció Solsona.Aquesta opció és molt més ràpida que anar-hi des de la Seu per el coll de la Traba ,Tuixent i sant llorens de Morunys.

L´accés a peu de via no és sencill si anem des de el mirador de la preso. Si accedim per Sant Llorens de Morunys des de el pantà de llosa de cavall haurem de fer-ho en 4x4 per pistes en mal estat,la aprox. és bastan més curta.
Comencem la via des de la feixa , fent cas de la ressenya passem de fer el primer llarg.En aquestes fotos es veu en Capis fent el segon llarg,una mica trencat i exigent.

El Zapa recuperant de segon les cintes que ha possat el Capis.

El Furi preparat per l´escalada i el que calgui.

Parabolt abans d´arribar a la primera reunió.Nosaltres comencem la via des de aquest punt.

Segon llarg, sabina caracteristica que ens ajudarà ràpidament a identificar la via.

Tercer llarg de la via o segon llarg que fem nosaltres;és el més bonic.Un 6à amb bon canto i ben assegurat.


Penúltim llarg, de V+ i molt ben assegurat.S ´arriba a una sabina on és fa la reunió.


Ultim llarg per una esquerda amb només dos espist per assegurar-nos.Cal portat un parell de friends de l´u i un altre del número dos per acabar d´assegurar la tirada. Avís: sortida molt i molt trencada, cal anar amb precaució.

1 comentari:

Llorenç ha dit...

Bona piada....aquesta la tenim en llista de fa massa temps....caldrà apropar-s'hi tot i que l'aproximació fa una mcia de mandra! i més sense 4x4!!