dissabte, 24 de setembre de 2011

VIA LA VEU DEL RIU .320 m 6b PARET DEL RIU LA VANSA.


Ressenya del Miquel Blanco.
ENS PENSAVEM QUE FARIEM UNA MATINAL D´ APROXIMACIÓ DIVERTIDA I CURTA I QUE SERIEM A DINAR AL MIGDIA I RESULTA QUE PER POC NO ARRIBEM NI A L´HORA DE SOPAR...
Quin viote que li a sortit al Miquel Blanco,ajudat el primer tram fins la feixa per el marcel Lavaquiol.Una via llarga com un dia sense pa i disfrutona d´allò més..
El Marcel i el Nacho preparant el material davant l´entrada de la pedrera on s´ha de deixar el cotxe.
Aproximació curiosa de la via.Haurem de remuntar el riu La Vansa i possar en refrecs els peus..

Petit pas de bloc per anar remuntant el riu.
Bloc empotrat caracteristic: ATENCIÓ, NO PASSAR-HI PER SOTA SI NO VOLEM TROVAR-NOS UNA TOLLA QUE ENS COBRIRIA COMPLETAMENT. Haurem de passar per la dreta seguint un corriol en pujada amb un tram on hi ha esgraons de ciment.

Un altre punt important, just ABANS d´aquest passamans es troba l´inici de la via.
El Nacho es mira el punt on comença la via.Un pas de A0 sobre una baga vermella ens dona la Benvinguda.
Primer llarg de la via.De tots els llargs potser és el més "matojero".Tot i aixó no deixa de tenir els seus passos interessants, sobretot l´entrada a la reunió.
En Marcel a l´entrada de la primera reunió.

El Nacho comença el 3er llarg.No tinc fotos del segon llarg.Dir-vos que el segon llarg presenta un prmer tram exigent , una placa fina que pots esquivar per la dreta per anar a buscar una fisura en diagonal on em va anar molt bé col.locar un camalot del nº 2.

Pont de roca caracteristic.En general la via està ben assegurada per parabolts i ponts de roca com el de la foto.Caldrà ,per aixó, portar friends ,sobretot dels nº 1 i 2.
Quart llarg de la via, abans d´entra a la feixa que divideix la via en dos trams completament diferents
Cinqué llarg i primer des de la feixa.Aqui comença una via completament diferent.La roca és exel.lent i les dificultats van creixent a mida que guanyem alçada.
L´entorn de la via és un deu.El barranc del Riu La Vansa com a telò de fons i un paisatge molt salvatge que es gaudeix de debó.
El Marcel fent els primers passos del primer llarg des de la feixa.El Marcel despres de pujar el llarg de 40 metres de 6a mantingut i un pas de 6a+.


El Nacho mirant-se la ressenya.Varem repartir-nos la via fent dos llargs de primer seguits cadascun.
Segon llarg que li toca fer el Marcel.Aqui comença amb una placa per anar a buscar el diedre que es veu a la foto.El començament del diedre és dificil fins anar a buscar un pitó clavat que et salva una mica el pellejo.I ara em toca a mi. Tercer llarg des de la feixa.Comença amb passos fins i de pressa petita...
per anar a buscar el diedre amb uns passos delicats on s´ha d´escalar.


Pas de sortida del 4rt llarg.Una sequència de passos delicats i tècnics .

L´últim llarg és de fisures generoses de canto però que caldrà possar-se bé per superar-les.
Primer rappel de baixada.Nosaltres només varem saltar-nos una reunió a la primera part de la via i vàrem rappelar tots els llargs sense poder saltar cap altre reunió.En total uns 8 rappels.
Ja a peu de via i de retorn amb unes cuantes hores de retard de l´horari previst i aixó que no varem badar gaire. En total unes 10 hores d´activitat de cotxe a cotxe.


I aixó és tot amics .Una via nova que aconsello totalment fer-la als grimpaires.El Miquel , amb l´ajuda del Marcel, s´ho a currat molt i molt i li a sortit una petita però gran joia de l´alt urgell,per l´entorn ,l´itinerari i la dificultat mantinguda però factible de tota la via.
Com diu en Miquel: UNA VIA PA LA PENYA¡¡¡¡

1 comentari:

Mandie ha dit...

Hi, I came across your site and wasn’t able to get an email address to contact you. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back and we'll talk about it.

Thanks!

Mandie Hayes
mandie.hayes10@gmail.com