divendres, 30 de desembre del 2011

VIA MONTPART A LA MIRANDA DE LES BOHIGUES. 100 metres 6a

 Visita  a Montserrat, més cocretament a agulles, amb els meus companys de la colla Xapoutot Marçal i LLuís.Aprofito que he baixat per festes nadalenques  a Calella a passar uns dies amb la familia  per fer alguna cosa per aquí abaix a part de menjar galets , canalons i turrons.Doncs no sabiem molt bé on acabariem i en Marçal ens propossa de fer aquesta gran classica d´agulles.Jo, l´havia fet fa molts i molts anys ,uns dinou, sí sí no m´he equivocat.. del juny del 1992 ¡¡¡¡(  collons com passa el temps¡¡) amb el meu estimable amic Musa de Sant pol ,  i tenia el record d´una via dura i amb assegurances llunyanes, que em va fer patir molt.. Doncs caldrà torna-hi per veure com està l´asunto ¡¡¡


 
 Vista des de la base de la miranda de les Bohigues en direcció nord, un dia radiant i frescot ens dona la benviguda .El sol escalfa prou i s´agraeix la seva presència.El dia promet i tenim una curta però agradable escalada per davant.

En LLuís fent la primera tirada de la Mompart. Un pas finet i amb poca presa al mig del llarg fa que l´hagis d´escalar amb compte i sense presses.
En LLuis i un servidor a la primera R.
Tercer i  últim llarg en diedre i una mica sobat. Li donen de grau 6a en lliure, però jo li possaria  un modern 6a+ o fins i tot 6b i  no passaria res..Segons una ressenya antiga era un llarg de IV+ amb un pas de A1e.


Despres de passar el tros més vertical i fi, el diedre tomba una mica més  i es fa més humà.




En LLuis fent la tercera tirada.





Arribats al cim i disfrutant del magnífic dia .

 i aixó és tot, despres de quasi dinou anys  de fer la Montpart encara belluguem l´esquelet per aquestes contrades i tornem a pujar una via mítica . L´any que bé,si res no ho impideix, la tornarem a fer amb en Musa
per celebrar aquest vint anys d´escalades i bons moments. 
Aixó és tot ¡¡fins aviat¡¡¡¡
clikeu aqui per veure una ressenya antiga de la via de ressenya.net