dimarts, 14 d’agost del 2012

STOC DE COC AMB SORTIDA PER MONGES MASCLES V+ 160m i INTEGRAL FARIGOLA INDÒMITA MD+ 110m MALANYEU.

A l´agost els xapautot s´en van de vacances.Alguns com l´Albert i el Cunyao pujen uns dies a pendre la fresca per la Cerdanya.Aprofitant la  distància tant curta que ens separa de la Seu,on  jo hi estic visquent, decidim fer alguna coseta conjunta.El Cunyao,però no pot apuntar-se i el que sí que no falla és en LLembresco.
  Ens decidim per unes petites parets properes i en un entorn idíl.lic: Malanyeu ens espera.Tot i ser una escola amb orientació sud i no gens recomanable per aquesta época de l´any ,ens la juguem i decidim anar-hi.Es cert que les temperatures han baixat uns quants graus i que pel matí s´està fresquet, o sigui que serà qüestió de llevar-se d´hora¡¡
La primera via que fem és una gran clàssica de la zona:Stoc de Coc.  Es una via fàcil i mantinguda amb assegurances no molt llunyanes.Aixó de fàcil no vull que es malinterpreti ¡¡ al loro¡¡ No és una via amb passos tècnics ni difícils ,però si que és vertical i pot esgotar si no ens col.loquem correctament,estic parlant bàsicament del segon llarg,i pensant que les distancies entre assegurances son de uns tres metres o una mica més ,en alguns llocs, vol dir que podem fer volades de uns quatres a cinc metres i aixó si que ho haurem de tenir-ho  en compte.

Primer llarg de la Stoc de Toc.
 El Primer llarg no té gaire a comentar, està molt ben assegurat i amb passos que es deixen fer molt bé.La sort o la mala sort fa que li toqui a l´Albert obrir-lo.Per mi serà el magnífic segon llarg ¡¡ jeje
 La segona tirada és una joia de l´escalada¡¡ amb molta pressa per escollir,i una pedra exel.lent fa que sigui una disfrutada enfir-se per aquí ¡¡

En LLembresko disfrutant del segon llarg.






Quin casco més bonic ¡¡ llàstima que la perxa no ho és tant ..jejeje

Arribada a la segona reunió.
 La tercera tirada és del mateix pal que la segona ,potser una mica més fàcil.
Tercera tirada i sortida de la via per la Monges Mascles.


En LLembresko i jo a punt de preparar el segon rappel de la via.



Ressenya de la STOC DE COC I SORTIDA PER LA MONGES MASCLES


 La INTEGRAL FARIGOLA INDÓMITA  ja és una altre história.Es tracta  d´un via semiequipada (sobretot  i principalment el  primer llarg) on ens caldrà portar algun alien i  camalot i també un joc de fissurers. El segon i tercer llarg estan força ben assegurats.
Primer llarg de la Farigola.Encara que trobem algun que altre parabolt cal possar-hi algun catxarret entre mig per assegurar-nos.



L, Albert a punt d´entrar a la primera reunió.
 La segona tirada també és molt vertical i xula. Té un caire més esportiu que la primera i per aixó trobem més expansions.Un flanqueig a esquerres per anar a buscar una aresta una mica massa poblada de vegetació, li treuen una mica de continuïtat al llarg.

El d´ARENYS DE MUNT superant el segon llarg i abans de fer el flanqueig.

 i el tercer llarg,que no tinc cap foto, és la cirereta del pastis¡¡ un 6a de l´epoca (jejeje) ens possa a prova en l´art de l´escalada.45 metres mantinguts amb passos finets des de el primer fins l´últim  i que només per la llargària de la tirada , la graduació ja es queda curta.


Els mestres de la verticalitat fent-se  un autoretrato al cim on surt la via.

 I AIXÓ ES TOT ¡¡¡ La calor només ens ha atacat en l´últim llarg de la Farigola Indòmita i aixó està molt bé tenint en compte  que estem en ple més d´agost i escalant en una escola amb orientació sud.Ens hem lliurat d´una bona ¡¡ ara recollim trastos i cap a la cerdanya¡¡
BONES ESCALADES ¡¡¡