dijous, 28 d’abril del 2011

PRACTIQUES DE RESCAT A LA PARET BUCÒLICA. VIA K FA REM.

Jornada de pràctiques al GRAE. La paret Bucòlica ens espera per penjar-nos des de la via K fa rem ,oberta no fa gaire pel Franc, en Marcel i en Ramon, els  maneiron´s climb.
El més complicat de tot es trovar algú que voluntariament s´ofereixi per fer de ferit.Som sis graes que farem la pràctica i fer de ferit no és el que agradi més. Finalment decidim fer-ho a sorts i que els paperets marquin el destí. I l´Oriol, és l´afortunat que encamillarem i baixarem de la segona reunió fins a terra.

 El primer que cal fer és fer l´instal.lació de baixada aprofitant els parabolts de la via. Despres, arribar fins el ferit, es fa una valoració de l´estat i s´encamilla a la nest de peltz.

En Ricard baixa la camilla per la instal.lació per arribar fins el ferit.

Els dos-cents metres de la via donen ambient a la maniobra.



En Guillamó es possa a la vertical de la paret.


Tots preparats per començar les maniobres.

El Ricard i el Xavi comencen a encamillar al suposat ferit.Aquesta és la maniobra més complicada i delicada. Un cop empaquetat el ferit només és questió de tenir totes les reunions preparades per rebre la camilla.






L´Alfons ,el Franc i Pinyol preparant les reunions.

Un cop acabada la maniobra i amb el ferit a terra , s´ha de desmuntar tota l´instalació de la via.Toca pujar amb els punys i el crol.


El Pinyol desfent la reunió i desmuntant la via.





El Franc, capo del GRAE de la Seu d´Urgell i un servidor.
i aixó és tot amics.. fins aviat.