dimecres, 30 de setembre de 2009

COVA CUBERES. PALLARS JUSSÀ 1-9-09


MAI SE SAP ON ALGÚ ES FOTARÀ DE LLOROS I ÉS POSSIBLE QUE ALGÚN ESPEOLEG LI PUGUI PASSAR ALGUNA COSA, I ÉS PER AIXÓ QUE LOS GRAES HAURIEM D´ESTAR PREPARATS PER A TOT, COM SI FOSSIM LEGIONARIOS, SENTEN,
I DE TAN EN TAN FEM ALGUN AVENC O COVA.
LA COVA CUBERES TE UNS 13 Kms DE LLARG. PER ARRIBAR-HI HEM DE SORTIR DE LA POBLA DE SEGUR DIRECCIÓ SENTERADA PER LA N-260. A POCS KMS I ABANS DE ENTRAR EN UN TUNEL ,AGAFEM LA CARRETERA COMARCAL QUE ENS PORTA A ERINYÀ I SERRADELL. CONTINUEM PER LA CARETERA I EN UNA CURVA MOLT TANCADA QUE ENS PORTARIA AL POBLE DE SERRADELL, DEIXEM LA CARRETERA I CONTINUEM PER PISTA FINS QUE ARRIBEM A UNA PETITA ESPLANADA ON S´ACABA LA PISTA. DEIXEM EL COTXE. CAL SEGUIR LES FITES QUE ENS DUEN A L´OEST, ATENCIÓ: HEM DE CREUAR UN BARRANC I ANAR A BUSCAR UNA BORDA A L´ALTRE COSTAT DEL BARRANC. UN COP A LA BORDA , VOREJAR ELS CAMPS DE CONREU PER EL NORD I ANAR A BUSCAR EL CORRIOL QE ENS PORTARÀ FINS L´ENTRADA DE LA COVA.


ATENCIÓ : L´ENTRADA ÉS MOLT PETITA¡¡

I SI NO MIREU:

EN AQUEST VIDEO EM PODEU VEURE A LA SORTIDA DE LA COVA,VEUREU QUE ES UNA MICA RATORERA, TE UNS 15 METRES MOLT ESTRETS, LA RESTA DE LA COVA ÉS BASTAN AMPLE.

EN MARC I EL XAVI ZAPATER, SON ELS DOS COMPANYS QUE COMPARTEIXEN AQUESTA SORTIDA AMB MI. DELS 13 KMTRES QUE TE DE RECORREGUT NOMÉS VAM EXPLORAR ELS PRIMERS CENTENARS DE METRES.LA COVA ESTÀ EQUIPADA AMB CABLETES I PASSAMANS. ES UNA GRAN ESQLETXA ON POTS CIRCULAR AMB UNA CAMA A CADA PARET I A UNA CERTA ALÇADA DEL TERRA.

EN XAVI FENT FILIGRANES PER ESTALVIAR-SE UNA PETITA TIROLINA PER SUPERAR UN TROS MÉS AMPLE I INNUDAT.

DUES FOTOS DE QUAN ESTEM PASSAN UNA DE LES TIROLIES QUE HI HAN MUNTADES.SORTIDA DE LA COVA, EL CASC EMPRENYA UNA MIQUETA I MILLOR ES PORTAR-LO AL DAVANT.DE BAIXADA POTS PASSAR PER EL BARANC ON ESTÀ LA MATEIXA COVA, ÉS PROU INTERESSANT I A MÉS A MÉS ES POT VISITAR ELS NOUS SECTORS FRIQUIS QUE S´HAN OBERT EN EL MATEIX BARRANC.

ENTORN SALVATGE .

1 comentari:

josep de sant pol ha dit...

per a mi pots esta trankil que aquets forats que tenen le entrada tan grosa de moment no i tornare a entrar ara es veu molt maca la cova vinga continua publican coses encare que se que no tens gaire temps lliure i aixo u as de fer treient hores de son ...........ens veiem i salut per a mi